Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paneer Butter Masala
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de paneer:
250 g paneer, in blokjes
2 el boter of olie (om te bakken)
Voor de saus:
2 el boter
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el gember, geraspt
3 grote tomaten, gepureerd
2 el cashewnoten, geweekt en gepureerd
1 tl garam masala
1/2 tl kurkuma
1/2 tl chilipoeder (pas aan naar smaak)
1 tl komijnpoeder
100 ml room
1 tl suiker
Zout naar smaak
Voor garnering en serveren:
Verse koriander, fijngehakt
Naanbrood of basmatirijst
Bereidingswijze:
Paneer bakken:
Verhit boter of olie in een pan en bak de paneerblokjes licht goudbruin. Zet apart.
Saus bereiden:
Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg ui toe en bak tot deze glazig is.
Voeg knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten.
Voeg tomatenpuree toe en kook tot de olie zich begint te scheiden van de saus.
Roer de cashewpasta, garam masala, kurkuma, chilipoeder en komijnpoeder erdoor. Kook nog eens 5 minuten.
Afmaken:
Voeg room, suiker en zout toe en roer goed door.
Voeg de gebakken paneerblokjes toe aan de saus. Laat 5-7 minuten sudderen op laag vuur.
Serveren:
Garneer met verse koriander.
Serveer warm met naanbrood of gestoomde basmatirijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email