Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de paneer:
    • 250 g paneer, in blokjes
    • 2 el boter of olie (om te bakken)
  • Voor de saus:
    • 2 el boter
    • 1 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 el gember, geraspt
    • 3 grote tomaten, gepureerd
    • 2 el cashewnoten, geweekt en gepureerd
    • 1 tl garam masala
    • 1/2 tl kurkuma
    • 1/2 tl chilipoeder (pas aan naar smaak)
    • 1 tl komijnpoeder
    • 100 ml room
    • 1 tl suiker
    • Zout naar smaak
  • Voor garnering en serveren:
    • Verse koriander, fijngehakt
    • Naanbrood of basmatirijst

Bereidingswijze:

  1. Paneer bakken:
    • Verhit boter of olie in een pan en bak de paneerblokjes licht goudbruin. Zet apart.
  2. Saus bereiden:
    • Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg ui toe en bak tot deze glazig is.
    • Voeg knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten.
    • Voeg tomatenpuree toe en kook tot de olie zich begint te scheiden van de saus.
    • Roer de cashewpasta, garam masala, kurkuma, chilipoeder en komijnpoeder erdoor. Kook nog eens 5 minuten.
  3. Afmaken:
    • Voeg room, suiker en zout toe en roer goed door.
    • Voeg de gebakken paneerblokjes toe aan de saus. Laat 5-7 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Serveren:
    • Garneer met verse koriander.
    • Serveer warm met naanbrood of gestoomde basmatirijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print