Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paprikasoep met Geitenkaas
Ingrediënten voor 4 personen:
4 rode paprika’s
2 tomaten, in stukken gesneden
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
100 g zachte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
1/4 theelepel chilivlokken (optioneel)
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verkruimelde geitenkaas
Verse basilicum of peterselie
Een scheutje olijfolie of chili-olie
Bereiding:
Paprika’s roosteren:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de paprika’s 25-30 minuten tot de schil zwart begint te blakeren.
Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten stomen en verwijder daarna de schil.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Voeg het gerookt paprikapoeder en eventueel chilivlokken toe en bak 1 minuut mee.
Soepbasis koken:
Voeg de geroosterde paprika’s, tomaten en groentebouillon toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer 50 g geitenkaas door de soep tot deze volledig is opgelost.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verkruimelde geitenkaas, verse basilicum of peterselie, en een scheutje olijfolie of chili-olie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email