Paprikasoep met Geitenkaas

Paprikasoep met Geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rode paprika’s
  • 2 tomaten, in stukken gesneden
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verkruimelde geitenkaas
    • Verse basilicum of peterselie
    • Een scheutje olijfolie of chili-olie

Bereiding:

  1. Paprika’s roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Rooster de paprika’s 25-30 minuten tot de schil zwart begint te blakeren.
    • Haal de paprika’s uit de oven, doe ze in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 10 minuten stomen en verwijder daarna de schil.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
    • Voeg het gerookt paprikapoeder en eventueel chilivlokken toe en bak 1 minuut mee.
  3. Soepbasis koken:
    • Voeg de geroosterde paprika’s, tomaten en groentebouillon toe aan de pan.
    • Breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
  4. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer 50 g geitenkaas door de soep tot deze volledig is opgelost.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verkruimelde geitenkaas, verse basilicum of peterselie, en een scheutje olijfolie of chili-olie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print