Parmezaansoep met spinazie

Parmezaansoep met spinazie

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 50 g boter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g bloem
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 250 ml slagroom
  • 150 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 g verse spinazie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Extra geraspte Parmezaanse kaas
  • Croutons of geroosterd brood
  • Verse basilicum of peterselie

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak ze zachtjes tot ze geurig en glazig zijn.
2. Roux bereiden
  1. Strooi de bloem over het boter-mengsel en roer goed door.
  2. Bak de bloem kort mee (ongeveer 2 minuten) om de rauwe bloemsmaak te verwijderen.
3. Bouillon en slagroom toevoegen
  1. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  2. Voeg de slagroom toe en laat de soep zachtjes koken tot hij begint in te dikken.
4. Parmezaan en spinazie toevoegen
  1. Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de soep totdat deze volledig is gesmolten.
  2. Voeg de spinazie toe en laat deze kort slinken in de hete soep.
  3. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, croutons en verse kruiden.
  2. Serveer warm met een knapperig stuk brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print