Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Parmezaansoep met spinazie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
50 g boter
1 sjalot
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
50 g bloem
750 ml kippen- of groentebouillon
250 ml slagroom
150 g Parmezaanse kaas
, geraspt
100 g verse spinazie
1 theelepel nootmuskaat
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Extra geraspte Parmezaanse kaas
Croutons
of geroosterd brood
Verse basilicum
of peterselie
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak ze zachtjes tot ze geurig en glazig zijn.
2. Roux bereiden
Strooi de bloem over het boter-mengsel en roer goed door.
Bak de bloem kort mee (ongeveer
2 minuten
) om de rauwe bloemsmaak te verwijderen.
3. Bouillon en slagroom toevoegen
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg de slagroom toe en laat de soep zachtjes koken tot hij begint in te dikken.
4. Parmezaan en spinazie toevoegen
Roer de geraspte Parmezaanse kaas door de soep totdat deze volledig is gesmolten.
Voeg de spinazie toe en laat deze kort slinken in de hete soep.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met extra Parmezaanse kaas, croutons en verse kruiden.
Serveer warm met een knapperig stuk brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email