Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pastinaak-Vijgensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Soep:
4 middelgrote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
5 gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
1 middelgrote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk of room
1 el olijfolie of boter
1 tl tijm (vers of gedroogd)
Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
Dunne plakjes verse vijg of extra stukjes gedroogde vijg
Een drizzel olijfolie of kokosroom
Een paar blaadjes tijm
Bereidingswijze
Fruit de Ui en Knoflook
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de Pastinaak en Vijgen Toe
Voeg de pastinaakblokjes, stukjes vijg en tijm toe. Bak alles 2-3 minuten om de smaken vrij te laten komen.
Maak de Soep
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken, tot de pastinaak zacht is.
Pureer de Soep
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
Voeg de kokosmelk of room toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog kort zonder te laten koken.
Serveren
Schenk de soep in kommen. Garneer met een dun plakje verse vijg, een drizzel olijfolie of kokosroom, en een paar blaadjes tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email