Pastinaak-Vijgensoep

Pastinaak-Vijgensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Soep:
  • 4 middelgrote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
  • 5 gedroogde vijgen, in stukjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk of room
  • 1 el olijfolie of boter
  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)
  • Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
  • Dunne plakjes verse vijg of extra stukjes gedroogde vijg
  • Een drizzel olijfolie of kokosroom
  • Een paar blaadjes tijm

Bereidingswijze

  1. Fruit de Ui en Knoflook
    • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg de Pastinaak en Vijgen Toe
    • Voeg de pastinaakblokjes, stukjes vijg en tijm toe. Bak alles 2-3 minuten om de smaken vrij te laten komen.
  3. Maak de Soep
    • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
    • Laat 20 minuten zachtjes koken, tot de pastinaak zacht is.
  4. Pureer de Soep
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
    • Voeg de kokosmelk of room toe en roer goed door.
    • Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog kort zonder te laten koken.
  5. Serveren
    • Schenk de soep in kommen. Garneer met een dun plakje verse vijg, een drizzel olijfolie of kokosroom, en een paar blaadjes tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print