Pastinaak-Wasabi Soep

Pastinaak-Wasabi Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 100 ml room (of plantaardige room)
  • 1 eetlepel wasabipasta (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde sesamzaadjes
    • Verse bieslook of koriander
    • Een druppel wasabi-olie (optioneel)

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3-4 minuten, tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Pastinaak koken:
    • Voeg de pastinaakblokjes toe en bak ze 5 minuten mee, zodat ze licht kleuren.
    • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de pastinaak volledig zacht is.
  3. Soep pureren en op smaak brengen:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
    • Roer de room en wasabipasta door de soep.
    • Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst meer wasabi toe voor extra pit.
  4. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde sesamzaadjes, verse bieslook of koriander, en eventueel een druppel wasabi-olie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print