Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pastinaak-Wasabi Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g pastinaak, geschild en in blokjes gesneden
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
100 ml room (of plantaardige room)
1 eetlepel wasabipasta (of meer naar smaak)
1 eetlepel olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde sesamzaadjes
Verse bieslook of koriander
Een druppel wasabi-olie (optioneel)
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3-4 minuten, tot ze zacht en geurig zijn.
Pastinaak koken:
Voeg de pastinaakblokjes toe en bak ze 5 minuten mee, zodat ze licht kleuren.
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de pastinaak volledig zacht is.
Soep pureren en op smaak brengen:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Roer de room en wasabipasta door de soep.
Proef en breng op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst meer wasabi toe voor extra pit.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde sesamzaadjes, verse bieslook of koriander, en eventueel een druppel wasabi-olie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email