Pastinaakchips Met Truffelmayonaise

Pastinaakchips Met Truffelmayonaise

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de pastinaakchips:
    • 2 grote pastinaken
    • 2 el olijfolie
    • Snufje zeezout
  • Voor de truffelmayonaise:
    • 4 el mayonaise
    • 1 tl truffelolie (of naar smaak)
    • 1/2 tl citroensap
    • Snufje zout
  • Voor garnering:
    • Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook), fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Pastinaakchips maken:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Schil de pastinaken en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes.
    • Meng de pastinaakplakjes met olijfolie en leg ze in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Bestrooi met een snufje zeezout.
    • Bak 15-20 minuten in de oven tot de chips goudbruin en knapperig zijn. Houd ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden. Laat afkoelen op de bakplaat.
  2. Truffelmayonaise maken:
    • Meng in een kleine kom de mayonaise, truffelolie, citroensap en een snufje zout. Proef en voeg eventueel meer truffelolie toe als je een intensere smaak wilt.
  3. Serveren:
    • Leg de pastinaakchips op een serveerschaal.
    • Serveer de truffelmayonaise in een apart schaaltje.
    • Garneer met fijngehakte verse kruiden.
  4. Afwerking:
    • Optioneel: voeg een extra snufje zeezout toe voor meer smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print