Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pastinaakpuree met Gekarameliseerde Sjalotten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de pastinaakpuree:
500 g pastinaken, geschild en in stukken gesneden
100 ml melk
50 g boter
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: een snufje nootmuskaat
Voor de gekarameliseerde sjalotten:
4-6 sjalotten, gepeld en in kwarten gesneden
1 el boter
1 el olijfolie
1 el honing of bruine suiker
1 el balsamicoazijn
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Pastinaak koken en pureren
:
Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de pastinaken 15-20 minuten, tot ze zacht zijn.
Giet de pastinaken af en pureer ze met een staafmixer of stamper.
Voeg de melk en boter toe en mix tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en optioneel een snufje nootmuskaat.
Sjalotten karamelliseren
:
Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalotten toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de honing of bruine suiker toe en bak nog 2 minuten.
Blus af met balsamicoazijn en laat nog 2-3 minuten sudderen tot de sjalotten glanzend en gekarameliseerd zijn.
Samenstellen van het gerecht
:
Schep de pastinaakpuree op borden of een serveerschaal.
Leg de gekarameliseerde sjalotten bovenop de puree.
Garneer eventueel met een beetje verse tijm of peterselie.
Serveren
:
Serveer direct als voorgerecht of bijgerecht. Combineer met een glas rode wijn voor een perfecte herfstige combinatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email