Pastinaaksoep met Honing en Tijm

Pastinaaksoep met Honing en Tijm

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el honing
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 ml room (optioneel)
  • Verse tijm en honing voor garnering
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de pastinaakblokjes toe en bak ze enkele minuten mee.
  3. Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken totdat de pastinaken zacht zijn.
  5. Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  6. Roer de honing door de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel de room toe voor extra romigheid.
  7. Serveer de soep in kommen en garneer met een druppel honing en een takje verse tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print