Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Patrijs in Bladerdeeg met Champignons
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de patrijs:
4 patrijsfilets
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de champignonvulling:
200 g champignons, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el boter
2 el roomkaas of crème fraîche
1 el verse peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Voor het bladerdeeg:
4 vellen bladerdeeg
1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken)
Voor de Madeira-saus:
100 ml Madeira-wijn
100 ml wildfond
1 sjalot, fijngehakt
1 tl tomatenpuree
1 el boter (om de saus te binden)
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g geroosterde groenten (wortelen, pastinaak, spruitjes)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Dep de patrijsfilets droog en wrijf in met zout en peper.
Patrijs bakken:
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan.
Bak de patrijsfilets 2 minuten per kant op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Champignonvulling maken:
Smelt boter in een koekenpan en fruit sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de champignons toe en bak tot het vocht is verdampt.
Roer de roomkaas of crème fraîche en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Bladerdeeg vullen:
Leg een patrijsfilet op een vel bladerdeeg. Schep een lepel champignonvulling bovenop.
Vouw het bladerdeeg dicht als een pakketje en druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.
Bakken:
Leg de bladerdeegpakketjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
Madeira-saus maken:
Fruit de sjalot in een pan tot glazig.
Voeg tomatenpuree toe en bak kort mee.
Blus af met Madeira-wijn en voeg de wildfond toe.
Laat inkoken tot de helft en monteer met een klontje boter.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper op 200°C gedurende 25 minuten.
Serveren:
Leg de bladerdeegpakketjes op borden.
Lepel de Madeira-saus eromheen.
Serveer met aardappelpuree en geroosterde groenten.
Garneer met verse peterselie voor een elegante afwerking.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email