Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Patrijspaté met Cranberrychutney
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de patrijspaté:
300 g patrijsvlees (of een mix van patrijs en kippenlever)
100 g spekblokjes
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el boter
1 el cognac of brandy
1 el verse tijm, fijngehakt
1 ei
50 ml slagroom
Zout en peper naar smaak
Voor de cranberrychutney:
200 g verse of diepvriescranberry’s
50 g suiker
50 ml sinaasappelsap
1 tl balsamicoazijn
1 snufje kaneel
1 snufje nootmuskaat
Overig:
4 sneetjes briochebrood, licht geroosterd
Verse kruiden zoals tijm of peterselie voor garnering
Bereidingswijze:
Patrijspaté maken:
Verhit boter in een koekenpan en bak de spekblokjes met sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg het patrijsvlees toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg cognac en tijm toe en bak nog 2 minuten.
Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een gladde massa.
Voeg het ei, de slagroom, zout en peper toe en mix kort door.
Schep het mengsel in een ingevette terrinevorm of ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
Bak 30-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de pate stevig is. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Cranberrychutney maken:
Doe de cranberry’s, suiker, sinaasappelsap, balsamicoazijn, kaneel en nootmuskaat in een pan.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de cranberry’s openbarsten en het mengsel indikt (ongeveer 10-15 minuten).
Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Serveren:
Snijd de patrijspaté in plakken en leg op borden.
Voeg een lepel cranberrychutney toe.
Serveer met licht geroosterd briochebrood en garneer met verse kruiden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email