Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Patrijssalade Met Gebakken Appels En Hazelnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de salade:
200 g patrijsfilet, in dunne plakjes
2 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
100 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla en babyspinazie)
1 appel (bijv. Granny Smith), in dunne plakjes
1 el boter
1 el honing
50 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
Voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl Dijonmosterd
1 tl honing
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Patrijs bereiden:
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bestrooi de patrijsfilets met zout en peper en bak 2-3 minuten per kant tot goudbruin en gaar.
Haal uit de pan, laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
Gebakken appels maken:
Smelt boter in dezelfde pan en voeg de appelplakjes toe.
Bak 2-3 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Voeg honing toe en laat de appels karamelliseren. Haal van het vuur.
Dressing maken:
Meng olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper in een kom. Klop goed door tot een gladde dressing.
Salade samenstellen:
Verdeel de gemengde sla over 4 borden.
Leg de plakjes patrijsfilet en de gebakken appels bovenop de sla.
Bestrooi met geroosterde hazelnoten en besprenkel met de dressing.
Serveren:
Garneer met verse kruiden zoals peterselie of bieslook en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email