Patrijssalade Met Gebakken Appels En Hazelnoten

Patrijssalade Met Gebakken Appels En Hazelnoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de salade:
    • 200 g patrijsfilet, in dunne plakjes
    • 2 el olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • 100 g gemengde sla (bijv. rucola, veldsla en babyspinazie)
    • 1 appel (bijv. Granny Smith), in dunne plakjes
    • 1 el boter
    • 1 el honing
    • 50 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
  • Voor de dressing:
    • 3 el olijfolie
    • 1 el witte wijnazijn
    • 1 tl Dijonmosterd
    • 1 tl honing
    • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Patrijs bereiden:
    • Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bestrooi de patrijsfilets met zout en peper en bak 2-3 minuten per kant tot goudbruin en gaar.
    • Haal uit de pan, laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
  2. Gebakken appels maken:
    • Smelt boter in dezelfde pan en voeg de appelplakjes toe.
    • Bak 2-3 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
    • Voeg honing toe en laat de appels karamelliseren. Haal van het vuur.
  3. Dressing maken:
    • Meng olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, honing, zout en peper in een kom. Klop goed door tot een gladde dressing.
  4. Salade samenstellen:
    • Verdeel de gemengde sla over 4 borden.
    • Leg de plakjes patrijsfilet en de gebakken appels bovenop de sla.
    • Bestrooi met geroosterde hazelnoten en besprenkel met de dressing.
  5. Serveren:
    • Garneer met verse kruiden zoals peterselie of bieslook en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print