15 ml Islay single malt whisky (voor een rokerige float)
20 ml vers citroensap
15 ml gembersiroop
10 ml honingwater (1:1 honing en warm water gemengd)
IJsblokjes
1 schijfje verse gember en een citroenschil (ter garnering)
Bereiding
Mixen en shaken:
Vul een cocktailshaker met ijsblokjes.
Voeg de blended Scotch whisky, vers citroensap, gembersiroop en honingwater toe.
Shake krachtig gedurende 10-15 seconden tot de cocktail goed gekoeld is.
Uitschenken:
Zeef de cocktail in een kort glas (tumbler) gevuld met een groot ijsblok of enkele kleine ijsblokjes.
Whisky float:
Giet voorzichtig de Islay single malt whisky over de achterkant van een lepel, zodat deze als een float bovenop de cocktail blijft drijven.
Garneren:
Garneer met een schijfje verse gember en een twist van citroenschil op de rand van het glas.
Serveertip
De Penicillin is een moderne klassieker die de warmte van whisky combineert met de frisse zuren van citroen en de pittige kick van gember. Perfect voor de herfst- en wintermaanden of als verkwikkend aperitief. Combineer het met hartige hapjes zoals gerookte amandelen of kazen.
Cheers! 🥃✨ Geniet van deze warme, rokerige klassieker!