Perensoufflé met Gember

Perensoufflé met Gember

Ingrediënten voor 4-6 personen:

  • 2 rijpe peren (bij voorkeur Conference of Doyenné)
  • 2 eetlepels kristalsuiker (voor de peren)
  • 1 theelepel verse gember, fijn geraspt
  • 3 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
  • 75 g suiker
  • 20 g bloem
  • 200 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel boter (voor het invetten van de ramekins)
  • 2 eetlepels kristalsuiker (voor de ramekins)
  • Poedersuiker (voor garnering)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ramekins in met boter en bestrooi de binnenkant lichtjes met suiker. Zet ze op een bakplaat.

2. Perenmengsel maken

  1. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Verwarm de perenblokjes met de 2 eetlepels suiker en de geraspte gember in een pan op middelhoog vuur. Kook tot de peren zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
  3. Pureer de peren tot een gladde massa met een staafmixer of in een blender. Laat afkoelen.

3. Custard maken

  1. Klop de eidooiers en 50 g suiker tot een licht en luchtig mengsel.
  2. Voeg de bloem toe en meng goed.
  3. Verhit de melk in een pan tot deze bijna kookt. Giet de warme melk langzaam bij het eidooiermengsel terwijl je blijft kloppen.
  4. Giet het mengsel terug in de pan en kook op laag vuur, voortdurend roerend, tot het dikker wordt. Haal van het vuur en voeg de vanille-extract toe.
  5. Roer de afgekoelde perenpuree door de custard.

4. Eiwitten kloppen

  1. Klop de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
  2. Voeg geleidelijk de resterende 25 g suiker toe en klop tot stijve pieken.

5. Samenstellen

  1. Spatel voorzichtig een derde van de opgeklopte eiwitten door het perenmengsel om het luchtig te maken.
  2. Voeg de rest van de eiwitten toe en spatel voorzichtig tot alles goed gemengd is.

6. Soufflés bakken

  1. Verdeel het mengsel over de voorbereide ramekins, vul ze tot net onder de rand.
  2. Bak de soufflés 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gerezen en goudbruin zijn.

7. Serveren

  • Bestrooi de soufflés met poedersuiker en serveer direct, terwijl ze nog luchtig en warm zijn.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print