1 kg verse perziken (of 800 g perziken uit blik, uitgelekt)
100 g suiker (aanpassen naar smaak)
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel maïzena
Voor de topping:
150 g bloem
50 g suiker
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
75 g koude boter, in blokjes gesneden
100 ml melk
1/2 theelepel vanille-extract
Voor serveren:
Vanille-ijs of slagroom
Bereidingswijze
1. Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.
2. Perzikvulling maken
Schil de perziken (indien vers) en snijd ze in plakjes.
Meng in een grote kom de perziken met suiker, citroensap, kaneel en maïzena. Roer goed door.
Giet het perzikmengsel in de voorbereide ovenschaal en spreid gelijkmatig uit.
3. Topping maken
Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
Roer de melk en vanille-extract erdoor tot een dik beslag ontstaat.
4. Taart samenstellen
Lepel het beslag in klodders over de perzikvulling. Het is niet nodig om het volledig glad te strijken; de topping zal zich tijdens het bakken verspreiden.
5. Bakken
Bak de cobbler 35-40 minuten, of tot de topping goudbruin is en de perziken bubbelen.
6. Serveren
Laat de cobbler 10 minuten afkoelen. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.