Perzik Cobbler

Perzik Cobbler

Ingrediënten voor 6 personen:

Voor de perzikvulling:

  • 1 kg verse perziken (of 800 g perziken uit blik, uitgelekt)
  • 100 g suiker (aanpassen naar smaak)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel maïzena

Voor de topping:

  • 150 g bloem
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 75 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 100 ml melk
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Voor serveren:

  • Vanille-ijs of slagroom

Bereidingswijze

1. Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.

2. Perzikvulling maken

  1. Schil de perziken (indien vers) en snijd ze in plakjes.
  2. Meng in een grote kom de perziken met suiker, citroensap, kaneel en maïzena. Roer goed door.
  3. Giet het perzikmengsel in de voorbereide ovenschaal en spreid gelijkmatig uit.

3. Topping maken

  1. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  2. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op grove kruimels lijkt.
  3. Roer de melk en vanille-extract erdoor tot een dik beslag ontstaat.

4. Taart samenstellen

  • Lepel het beslag in klodders over de perzikvulling. Het is niet nodig om het volledig glad te strijken; de topping zal zich tijdens het bakken verspreiden.

5. Bakken

  • Bak de cobbler 35-40 minuten, of tot de topping goudbruin is en de perziken bubbelen.

6. Serveren

  • Laat de cobbler 10 minuten afkoelen. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print