Piroshki (Russische Gevulde Pasteitjes)

Piroshki (Russische Gevulde Pasteitjes)

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het deeg:
  • 500 g bloem
  • 1 tl zout
  • 2 tl suiker
  • 1 zakje droge gist (7 g)
  • 250 ml melk, lauwwarm
  • 2 el boter, gesmolten
  • 1 ei
Voor de vleesvulling:
  • 300 g gehakt (rund of varkensvlees)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
Voor het bakken:
  • 1 ei, losgeklopt (voor bestrijken)
  • Plantaardige olie (voor frituren of invetten als je ze bakt in de oven)

Bereidingswijze:

  1. Het deeg maken:
    • Meng de melk, suiker en gist in een kom. Laat dit 5-10 minuten staan tot het begint te schuimen.
    • Voeg de bloem, zout, gesmolten boter en ei toe. Kneed tot een soepel deeg.
    • Dek de kom af en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, tot het verdubbeld is in volume.
  2. De vulling bereiden:
    • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul.
    • Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
    • Breng op smaak met zout, peper en peterselie. Laat de vulling afkoelen.
  3. Piroshki vormen:
    • Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel.
    • Schep een eetlepel vulling in het midden van elke cirkel.
    • Vouw het deeg over de vulling en knijp de randen stevig dicht om een ovaalvormig pasteitje te maken.
  4. Piroshki bakken:
    • Gefrituurd: Verhit plantaardige olie in een diepe pan en frituur de piroshki 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
    • In de oven: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de piroshki op een bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
  5. Serveren:
    • Serveer de piroshki warm of op kamertemperatuur, eventueel met een saus zoals zure room of tomatensaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print