Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pistache en Rozenwater Baklava
Ingrediënten voor 22n bakvorm van 20x30cm:
Voor de baklava:
300 g filodeeg (vers of diepvries, ontdooid)
200 g ongezouten boter, gesmolten
250 g pistachenoten, fijngehakt
Voor de siroop:
200 g suiker
200 ml water
2 eetlepels honing
2 eetlepels rozenwater
1 eetlepel citroensap
Voor de garnering:
Extra gehakte pistachenoten
Gedroogde rozenblaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
1.
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.
Bakvorm voorbereiden
Vet de bakvorm in met een beetje gesmolten boter.
Snijd het filodeeg op maat van de bakvorm.
3.
Baklava opbouwen
Leg één vel filodeeg in de bakvorm en bestrijk met gesmolten boter. Herhaal dit met 7-8 vellen filodeeg.
Strooi een gelijkmatige laag gehakte pistachenoten over het deeg.
Leg opnieuw 7-8 lagen filodeeg, elk bestreken met boter. Herhaal het proces tot de pistachenoten en filodeeg op zijn, eindigend met een laag filodeeg.
Snijd de baklava met een scherp mes in ruiten of vierkanten.
4.
Bakken
Bak de baklava 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
5.
Siroop maken
Verwarm in een pan het water en de suiker op middelhoog vuur tot de suiker volledig is opgelost.
Voeg het honing, rozenwater en citroensap toe. Laat de siroop 5-7 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
6.
Siroop toevoegen
Giet de lauwwarme siroop gelijkmatig over de warme baklava zodra deze uit de oven komt. Laat de siroop volledig intrekken (minimaal 2 uur).
7.
Serveren
Garneer de baklava met extra gehakte pistachenoten en eventueel gedroogde rozenblaadjes. Serveer op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email