Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pittige gehaktballetjessoep met kikkererwten
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gehaktballetjes:
300 g runder- of lamsgehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(pas aan naar smaak)
1 ei
2 eetlepels paneermeel
Zout en peper
, naar smaak
Voor de soep:
2 eetlepels olijfolie
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 wortel
, in plakjes
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
750 ml kippen- of groentebouillon
1 blik kikkererwten
(400 g), uitgelekt en afgespoeld
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
(optioneel)
1 theelepel gemalen komijn
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse koriander
of peterselie, fijngehakt
Een scheutje yoghurt of crème fraîche
Bereidingswijze:
1. Gehaktballetjes maken
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door.
Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
2. Soepbasis bereiden
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak tot ze zacht zijn.
Roer het paprikapoeder, chilivlokken en komijn door de groenten en bak 1 minuut mee.
3. Soep samenstellen
Voeg de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten toe aan de pan. Breng aan de kook.
Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep
15-20 minuten
zachtjes koken, totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
4. Afwerken en serveren
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en een scheutje yoghurt of crème fraîche.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email