Pittige gehaktballetjessoep met kikkererwten

Pittige gehaktballetjessoep met kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de gehaktballetjes:
  • 300 g runder- of lamsgehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de soep:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse koriander of peterselie, fijngehakt
  • Een scheutje yoghurt of crème fraîche

Bereidingswijze:

1. Gehaktballetjes maken
  1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom en kneed goed door.
  2. Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
2. Soepbasis bereiden
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Roer het paprikapoeder, chilivlokken en komijn door de groenten en bak 1 minuut mee.
3. Soep samenstellen
  1. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten toe aan de pan. Breng aan de kook.
  2. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
4. Afwerken en serveren
  1. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  2. Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en een scheutje yoghurt of crème fraîche.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print