Pittige Goulashsoep

Pittige Goulashsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g rundvlees (bijv. riblappen), in blokjes gesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel paprikapoeder (bij voorkeur gerookt)
  • 1 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: verse peterselie en een lepel zure room (optioneel)

Bereiding:

  1. Rundvlees bereiden:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Bak de rundvleesblokjes aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  2. Aromatische basis maken:
    • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn.
    • Voeg het paprikapoeder, komijn en chilivlokken toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  3. Soepbasis maken:
    • Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe.
    • Doe het gebakken vlees terug in de pan samen met het laurierblad.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen, tot het vlees mals is.
  4. Groenten toevoegen:
    • Voeg de aardappelen en paprika’s toe en laat nog 20-30 minuten koken, tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Afmaken:
    • Proef en breng op smaak met zout en peper.
    • Verwijder het laurierblad voor het serveren.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
    • Voeg een lepel zure room toe voor een romige touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print