Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pittige Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g rundvlees (bijv. riblappen), in blokjes gesneden
2 aardappelen, in blokjes
2 rode paprika’s, in reepjes
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
750 ml runderbouillon
1 eetlepel paprikapoeder (bij voorkeur gerookt)
1 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
1 theelepel komijnpoeder
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering: verse peterselie en een lepel zure room (optioneel)
Bereiding:
Rundvlees bereiden:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Bak de rundvleesblokjes aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Aromatische basis maken:
Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg het paprikapoeder, komijn en chilivlokken toe en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Soepbasis maken:
Voeg de tomatenblokjes en runderbouillon toe.
Doe het gebakken vlees terug in de pan samen met het laurierblad.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen, tot het vlees mals is.
Groenten toevoegen:
Voeg de aardappelen en paprika’s toe en laat nog 20-30 minuten koken, tot de aardappelen gaar zijn.
Afmaken:
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verwijder het laurierblad voor het serveren.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
Voeg een lepel zure room toe voor een romige touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email