Pittige Kikkererwtensoep met Spinazie

Pittige Kikkererwtensoep met Spinazie

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken (of naar smaak)
  • 1 blik (400 g) kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 g verse spinazie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
  • Een scheutje olijfolie
  • Een snufje chilivlokken
  • Verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

1. De soepbasis maken:

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
  3. Voeg de knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe. Bak nog 1 minuut zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.

2. De kikkererwten en tomaten toevoegen:

  1. Voeg de uitgelekte kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door.
  2. Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen.

3. Spinazie en smaakmakers:

  1. Voeg de verse spinazie toe en roer door de soep tot de blaadjes geslonken zijn.
  2. Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper. Proef en pas eventueel de hoeveelheid chili of kruiden aan.

4. Serveren:

  1. Schep de pittige kikkererwtensoep in kommen.
  2. Druppel er een beetje olijfolie over en garneer met verse koriander of peterselie en extra chilivlokken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print