Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pittige Kikkererwtensoep met Spinazie
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetlepels
olijfolie
1 ui
(gesnipperd)
2 teentjes knoflook
(fijngesneden)
1 theelepel
gemalen komijn
1 theelepel
paprikapoeder
½ theelepel
chilivlokken (of naar smaak)
1 blik (400 g)
kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
1 blik (400 g)
tomatenblokjes
750 ml
groentebouillon
150 g
verse spinazie
1 eetlepel
citroensap
Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
Een scheutje olijfolie
Een snufje chilivlokken
Verse koriander of peterselie
Bereidingswijze
1. De soepbasis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze
3-4 minuten
tot hij glazig is.
Voeg de knoflook, gemalen komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe. Bak nog
1 minuut
zodat de specerijen hun aroma vrijgeven.
2. De kikkererwten en tomaten toevoegen:
Voeg de uitgelekte kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de pan en roer goed door.
Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur lager en laat
15-20 minuten
zachtjes pruttelen.
3. Spinazie en smaakmakers:
Voeg de verse spinazie toe en roer door de soep tot de blaadjes geslonken zijn.
Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper. Proef en pas eventueel de hoeveelheid chili of kruiden aan.
4. Serveren:
Schep de pittige kikkererwtensoep in kommen.
Druppel er een beetje olijfolie over en garneer met verse koriander of peterselie en extra chilivlokken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email