Pittige Linzensoep

Pittige Linzensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g rode linzen
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (of meer naar smaak)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: verse koriander, een partje citroen en eventueel een scheutje yoghurt of kokosroom

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 5 minuten).
  2. Specerijen toevoegen:
    • Voeg de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe. Bak deze 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  3. Linzensoepbasis bereiden:
    • Voeg de tomatenblokjes, rode linzen en groentebouillon toe aan de pan.
    • Breng aan de kook en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, tot de linzen zacht zijn en de soep iets is ingedikt.
  4. Pureren (optioneel):
    • Voor een gladdere soep kun je de helft van de soep pureren met een staafmixer. Laat de andere helft onbewerkt voor textuur.
    • Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
    • Voeg een partje citroen toe en, indien gewenst, een scheutje yoghurt of kokosroom voor extra romigheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print