Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pittige Linzensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g rode linzen
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
750 ml groentebouillon
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken (of meer naar smaak)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering: verse koriander, een partje citroen en eventueel een scheutje yoghurt of kokosroom
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 5 minuten).
Specerijen toevoegen:
Voeg de komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe. Bak deze 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Linzensoepbasis bereiden:
Voeg de tomatenblokjes, rode linzen en groentebouillon toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, tot de linzen zacht zijn en de soep iets is ingedikt.
Pureren (optioneel):
Voor een gladdere soep kun je de helft van de soep pureren met een staafmixer. Laat de andere helft onbewerkt voor textuur.
Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander.
Voeg een partje citroen toe en, indien gewenst, een scheutje yoghurt of kokosroom voor extra romigheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email