Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pittige Maïssoep met Paprika en Jalapeño
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
1 ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 rode paprika
, in kleine blokjes gesneden
1 jalapeño
, fijngesneden (verwijder de zaadjes voor minder pit)
300 g maïskorrels
(vers, uit blik of diepvries)
750 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(optioneel, voor extra pit)
Zout en peper
, naar smaak
Sap van 1 limoen
Toppings:
Verse koriander
Schijfjes jalapeño
Crème fraîche of een swirl kokosmelk
Tortillachips (optioneel)
Bereiding:
Basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 3-4 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook, rode paprika en jalapeño toe en bak nog 2 minuten.
Maïs en specerijen toevoegen:
Voeg de maïskorrels toe en roer de komijn en chilipoeder erdoor. Bak het geheel 3-4 minuten zodat de smaken zich goed mengen.
Bouillon en koken:
Giet de groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de soep
15 minuten
zachtjes koken.
Pureren en kokosmelk toevoegen:
Pureer de soep deels met een staafmixer zodat het zowel romig als grof blijft (je wilt nog wat textuur van de maïs en paprika behouden).
Roer de kokosmelk erdoor en laat de soep nog
5 minuten
zachtjes sudderen.
Op smaak brengen:
Breng de soep op smaak met zout, peper en het sap van 1 limoen voor een frisse twist.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met een swirl kokosmelk of crème fraîche, verse koriander, en een paar schijfjes jalapeño.
Serveer met knapperige tortillachips als extra bite.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email