Pittige Maïssoep met Paprika en Jalapeño

Pittige Maïssoep met Paprika en Jalapeño

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 jalapeño, fijngesneden (verwijder de zaadjes voor minder pit)
  • 300 g maïskorrels (vers, uit blik of diepvries)
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, voor extra pit)
  • Zout en peper, naar smaak
  • Sap van 1 limoen
Toppings:
  • Verse koriander
  • Schijfjes jalapeño
  • Crème fraîche of een swirl kokosmelk
  • Tortillachips (optioneel)

Bereiding:

  1. Basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui 3-4 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook, rode paprika en jalapeño toe en bak nog 2 minuten.
  2. Maïs en specerijen toevoegen:
    • Voeg de maïskorrels toe en roer de komijn en chilipoeder erdoor. Bak het geheel 3-4 minuten zodat de smaken zich goed mengen.
  3. Bouillon en koken:
    • Giet de groentebouillon erbij en breng het aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  4. Pureren en kokosmelk toevoegen:
    • Pureer de soep deels met een staafmixer zodat het zowel romig als grof blijft (je wilt nog wat textuur van de maïs en paprika behouden).
    • Roer de kokosmelk erdoor en laat de soep nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  5. Op smaak brengen:
    • Breng de soep op smaak met zout, peper en het sap van 1 limoen voor een frisse twist.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met een swirl kokosmelk of crème fraîche, verse koriander, en een paar schijfjes jalapeño.
    • Serveer met knapperige tortillachips als extra bite.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print