Pittige Pompoensoep

Pittige Pompoensoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 middelgrote pompoen (ongeveer 1 kg), geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: geroosterde pompoenpitten, verse koriander of een scheutje kokosroom

Bereiding:

  1. Pompoen voorbereiden:
    • Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui, knoflook en chilipeper tot ze zacht en geurig zijn.
  3. Pompoen en specerijen toevoegen:
    • Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan.
    • Strooi de komijn en gerookt paprikapoeder over de pompoen en bak 5 minuten mee, zodat de smaken goed intrekken.
  4. Bouillon en kokosmelk toevoegen:
    • Voeg de groentebouillon en de helft van de kokosmelk toe.
    • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
  5. Pureren:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
    • Voeg de resterende kokosmelk toe en roer goed door.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, verse koriander en eventueel een scheutje kokosroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print