Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pittige Pompoensoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 middelgrote pompoen (ongeveer 1 kg), geschild en in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik kokosmelk (400 ml)
750 ml groentebouillon
1 rode chilipeper, fijngehakt (of meer naar smaak)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering: geroosterde pompoenpitten, verse koriander of een scheutje kokosroom
Bereiding:
Pompoen voorbereiden:
Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook en chilipeper tot ze zacht en geurig zijn.
Pompoen en specerijen toevoegen:
Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan.
Strooi de komijn en gerookt paprikapoeder over de pompoen en bak 5 minuten mee, zodat de smaken goed intrekken.
Bouillon en kokosmelk toevoegen:
Voeg de groentebouillon en de helft van de kokosmelk toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
Pureren:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Voeg de resterende kokosmelk toe en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, verse koriander en eventueel een scheutje kokosroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email