Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Bak het runderstoofvlees in porties bruin en haal het uit de pan. Zet apart.
2. Groenten bereiden
Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze glazig zijn.
Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
3. Soepbasis maken
Voeg de tomatenblokjes, bouillon en het aangebraden rundvlees toe. Breng aan de kook en laat 30-40 minuten zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is.
4. Paprika’s en bonen toevoegen
Voeg de paprika’s en kidneybonen toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie en eventueel een scheutje crème fraîche.
Serveer met knapperig brood of tortilla’s voor een complete maaltijd.