Pittige rundvleessoep met paprika en bonen

Pittige rundvleessoep met paprika en bonen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g runderstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 750 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Een scheutje crème fraîche (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Rundvlees aanbakken
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Bak het runderstoofvlees in porties bruin en haal het uit de pan. Zet apart.
2. Groenten bereiden
  1. Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze glazig zijn.
  2. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en komijnpoeder erdoor en bak nog 1 minuut.
3. Soepbasis maken
  1. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en het aangebraden rundvlees toe. Breng aan de kook en laat 30-40 minuten zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is.
4. Paprika’s en bonen toevoegen
  1. Voeg de paprika’s en kidneybonen toe aan de soep en laat nog 10 minuten koken.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie en eventueel een scheutje crème fraîche.
  2. Serveer met knapperig brood of tortilla’s voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print