Pittige Watermeloensalade

Pittige Watermeloensalade

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g watermeloen, in blokjes gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (zonder zaadjes voor minder pittigheid)
  • 1 handje verse muntblaadjes, grof gescheurd
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 50 g feta, verkruimeld
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de watermeloen:
    • Snijd de watermeloen in blokjes van gelijke grootte en verwijder eventuele pitjes. Doe de blokjes in een grote schaal.
  2. Maken van de dressing:
    • Meng in een kommetje het limoensap, limoenrasp, olijfolie, en een snufje zout en peper. Voeg de fijngehakte chilipeper toe en roer goed door.
  3. Samenstellen van de salade:
    • Giet de dressing over de watermeloenblokjes en meng voorzichtig zodat alle blokjes bedekt zijn.
    • Voeg de muntblaadjes toe en meng lichtjes.
  4. Afwerking:
    • Verdeel de salade over een serveerschaal en strooi de verkruimelde feta erover.
    • Garneer met een extra snufje limoenschil en een paar muntblaadjes.
  5. Serveren:
    • Serveer direct als voorgerecht of als bijgerecht bij een zomerse maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print