Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Polentafrietjes Met Parmezaanse Kaas En Basilicummayonaise
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de polentafrietjes:
150 g polenta
500 ml groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 el olijfolie (voor invetten)
Snufje zout en peper
Voor de basilicummayonaise:
4 el mayonaise
1 handvol verse basilicumblaadjes
1 tl citroensap
Snufje zout
Voor garnering:
Extra geraspte Parmezaanse kaas
Verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze:
Polentafrietjes bereiden:
Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
Voeg de polenta geleidelijk toe terwijl je constant roert. Laat op laag vuur 5-7 minuten koken tot de polenta dik wordt.
Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Giet de polenta in een met olijfolie ingevette ovenschaal en strijk glad. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast (minimaal 1 uur).
Frietjes snijden en bakken:
Snijd de opgesteven polenta in frietvormige stukken.
Verwarm de oven voor op 220°C of verhit olie in een frituurpan tot 180°C.
Bak de polentafrietjes 10-15 minuten in de oven of frituur ze 3-5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Basilicummayonaise maken:
Pureer de mayonaise, basilicumblaadjes en citroensap met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg een snufje zout toe.
Serveren:
Leg de polentafrietjes op een schaal.
Bestrooi met extra geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicumblaadjes.
Serveer met de basilicummayonaise als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email