Polentafrietjes Met Parmezaanse Kaas En Basilicummayonaise

Polentafrietjes Met Parmezaanse Kaas En Basilicummayonaise

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de polentafrietjes:
    • 150 g polenta
    • 500 ml groentebouillon
    • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
    • 1 el olijfolie (voor invetten)
    • Snufje zout en peper
  • Voor de basilicummayonaise:
    • 4 el mayonaise
    • 1 handvol verse basilicumblaadjes
    • 1 tl citroensap
    • Snufje zout
  • Voor garnering:
    • Extra geraspte Parmezaanse kaas
    • Verse basilicumblaadjes

Bereidingswijze:

  1. Polentafrietjes bereiden:
    • Breng de groentebouillon aan de kook in een pan.
    • Voeg de polenta geleidelijk toe terwijl je constant roert. Laat op laag vuur 5-7 minuten koken tot de polenta dik wordt.
    • Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    • Giet de polenta in een met olijfolie ingevette ovenschaal en strijk glad. Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast (minimaal 1 uur).
  2. Frietjes snijden en bakken:
    • Snijd de opgesteven polenta in frietvormige stukken.
    • Verwarm de oven voor op 220°C of verhit olie in een frituurpan tot 180°C.
    • Bak de polentafrietjes 10-15 minuten in de oven of frituur ze 3-5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  3. Basilicummayonaise maken:
    • Pureer de mayonaise, basilicumblaadjes en citroensap met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg een snufje zout toe.
  4. Serveren:
    • Leg de polentafrietjes op een schaal.
    • Bestrooi met extra geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicumblaadjes.
    • Serveer met de basilicummayonaise als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print