Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pompoen-Amarettosoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kleine pompoen (ongeveer 1 kg), geschild, ontpit en in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
200 ml room (of plantaardige room)
2 eetlepels amaretto
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde pompoenpitten
Een scheutje room
Verse tijm of peterselie
Bereiding:
Pompoen voorbereiden:
Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Soepbasis koken:
Voeg de pompoenblokjes, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed door.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
Pureren:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Afwerken:
Roer de room en de amaretto door de soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep nog even door, maar laat niet koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, een scheutje room en verse tijm of peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email