Pompoen-Amarettosoep

Pompoen-Amarettosoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kleine pompoen (ongeveer 1 kg), geschild, ontpit en in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml room (of plantaardige room)
  • 2 eetlepels amaretto
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde pompoenpitten
    • Een scheutje room
    • Verse tijm of peterselie

Bereiding:

  1. Pompoen voorbereiden:
    • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Soepbasis koken:
    • Voeg de pompoenblokjes, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed door.
    • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
    • Laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, totdat de pompoen zacht is.
  4. Pureren:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  5. Afwerken:
    • Roer de room en de amaretto door de soep.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Verwarm de soep nog even door, maar laat niet koken.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, een scheutje room en verse tijm of peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print