Pompoenrisotto met salie en Parmezaan

Pompoenrisotto met salie en Parmezaan

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g risottorijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
  • 500 g pompoen, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml witte wijn
  • 50 g boter
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra voor garnering)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4-6 blaadjes verse salie
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Pompoen bereiden
  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de blokjes pompoen toe en bak ze 5-7 minuten tot ze zacht zijn. Haal de helft uit de pan en pureer deze tot een gladde pompoenpuree. Bewaar de andere helft als stukjes.
2. Bouillon verwarmen
  1. Breng de groentebouillon aan de kook en houd deze warm op laag vuur.
3. Risotto starten
  1. Verhit de resterende olijfolie en 25 g boter in een grote pan.
  2. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de risottorijst toe en roer goed, zodat alle korrels bedekt zijn met olie. Bak de rijst 2 minuten tot deze licht glazig wordt.
4. Afblussen met wijn
  1. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze volledig is opgenomen door de rijst.
5. Bouillon toevoegen
  1. Voeg een soeplepel warme bouillon toe aan de rijst en roer regelmatig tot de bouillon is opgenomen.
  2. Herhaal dit proces, lepel voor lepel, gedurende 18-20 minuten, tot de rijst gaar is maar nog een lichte bite heeft.
6. Pompoen en salie toevoegen
  1. Voeg de pompoenpuree en de blokjes pompoen toe aan de risotto en roer goed door.
  2. Smelt de resterende boter en voeg de Parmezaanse kaas toe. Roer tot alles goed gemengd is.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
7. Salie frituren
  1. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en frituur de salieblaadjes 10-15 seconden tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
8. Serveren
  1. Schep de risotto op borden, garneer met extra Parmezaanse kaas en de gefrituurde salieblaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print