Portugese Caldo Verde

Portugese Caldo Verde

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 200 g boerenkool of groene kool, fijn gesneden
  • 150 g chorizo, in dunne plakjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Extra olijfolie voor serveren

Bereidingswijze

  1. Ui en knoflook bakken Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
  2. Aardappelen en bouillon toevoegen Voeg de aardappelblokjes toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen gaar zijn.
  3. Soep pureren Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren. Dit vormt de basis van de Caldo Verde.
  4. Groene kool toevoegen Voeg de fijngesneden kool of boerenkool toe aan de soep. Laat nog 5-7 minuten zachtjes koken tot de kool zacht is.
  5. Chorizo bakken Bak ondertussen de plakjes chorizo in een droge pan tot ze licht krokant zijn.
  6. Serveren Schep de soep in kommen, garneer met de gebakken chorizo en een scheutje extra olijfolie. Serveer met vers brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print