Potted Shrimps (Garnalen in Gekruide Boter)

Potted Shrimps (Garnalen in Gekruide Boter)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Hollandse garnalen (200 gram, of andere kleine garnalen)
  • Boter (100 gram, ongezouten)
  • Nootmuskaat (1/4 theelepel)
  • Cayennepeper (snufje)
  • Citroensap (1 theelepel)
  • Verse peterselie (1 eetlepel, fijngehakt)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Stokbrood of toast (voor serveren)

Bereidingswijze:

  1. Smelt de boter: Smelt de boter op een laag vuur in een pan, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
  2. Kruiden toevoegen: Voeg de nootmuskaat, cayennepeper, en een beetje zout en peper toe aan de gesmolten boter.
  3. Garnalen toevoegen: Voeg de garnalen toe aan de gekruide boter en roer voorzichtig. Voeg het citroensap toe voor extra frisheid.
  4. Opslaan: Schep de garnalen en boter in kleine schaaltjes of glazen potjes. Druk de garnalen licht aan en giet de resterende boter eroverheen, zodat alles bedekt is.
  5. Koelen: Laat het afkoelen en zet het minstens 1 uur in de koelkast zodat de boter stevig wordt.
  6. Serveren: Serveer de potted shrimps koud of op kamertemperatuur met vers stokbrood of toast.
Dit voorgerecht is klassiek Engels, rijk van smaak en perfect als een elegante starter!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print