Hollandse garnalen (200 gram, of andere kleine garnalen)
Boter (100 gram, ongezouten)
Nootmuskaat (1/4 theelepel)
Cayennepeper (snufje)
Citroensap (1 theelepel)
Verse peterselie (1 eetlepel, fijngehakt)
Zout en peper (naar smaak)
Stokbrood of toast (voor serveren)
Bereidingswijze:
Smelt de boter: Smelt de boter op een laag vuur in een pan, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
Kruiden toevoegen: Voeg de nootmuskaat, cayennepeper, en een beetje zout en peper toe aan de gesmolten boter.
Garnalen toevoegen: Voeg de garnalen toe aan de gekruide boter en roer voorzichtig. Voeg het citroensap toe voor extra frisheid.
Opslaan: Schep de garnalen en boter in kleine schaaltjes of glazen potjes. Druk de garnalen licht aan en giet de resterende boter eroverheen, zodat alles bedekt is.
Koelen: Laat het afkoelen en zet het minstens 1 uur in de koelkast zodat de boter stevig wordt.
Serveren: Serveer de potted shrimps koud of op kamertemperatuur met vers stokbrood of toast.
Dit voorgerecht is klassiek Engels, rijk van smaak en perfect als een elegante starter!