Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Prei-Aardappelsoep met Cheddar
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 preien
, alleen het witte en lichtgroene deel, in ringen
3 middelgrote aardappelen
, geschild en in blokjes
1 ui
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
100 g geraspte cheddar
150 ml slagroom
2 eetlepels boter
1 theelepel tijm
, gedroogd of vers
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Extra geraspte cheddar
Ringetjes prei of verse tijmblaadjes
Een scheutje olijfolie
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en prei toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn (ongeveer
5 minuten
). Zorg dat de prei niet bruin wordt.
Voeg de tijm toe en roer goed door.
2. Aardappelen en bouillon toevoegen
Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep
20 minuten
zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
3. Pureren
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde, romige textuur te pureren.
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
4. Cheddar toevoegen
Voeg de geraspte cheddar toe en roer totdat deze volledig is gesmolten. Verwarm de soep nog even, maar laat deze niet meer koken.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met extra cheddar, ringetjes prei of tijmblaadjes.
Serveer warm met een stuk knapperig brood of crackers.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email