Profiteroles met chocoladesaus

Profiteroles met chocoladesaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de soesjes:
  • 125 ml water
  • 50 g boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
Voor de vulling:
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladesaus:
  • 100 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel honing (optioneel, voor extra glans)

Bereidingswijze:

  1. Soesjes maken
    • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Verhit het water, boter en suiker in een steelpan tot de boter is gesmolten en het mengsel kookt.
    • Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer krachtig tot een glad deeg ontstaat dat loslaat van de pan.
    • Laat het deeg 5 minuten afkoelen en voeg dan één voor één de eieren toe, terwijl je blijft roeren, tot het deeg glanzend en soepel is.
    • Schep het deeg in een spuitzak en spuit kleine hoopjes (ongeveer 3 cm doorsnede) op de bakplaat.
    • Bak de soesjes 20-25 minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat ze volledig afkoelen.
  2. Vulling bereiden
    • Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract stijf.
    • Vul een spuitzak met de slagroom en vul de afgekoelde soesjes door een klein gaatje aan de onderkant te maken.
  3. Chocoladesaus maken
    • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron.
    • Roer de slagroom en eventueel de honing door de gesmolten chocolade tot een gladde saus ontstaat.
  4. Serveren
    • Stapel de profiteroles op een bord of schaal, en giet de warme chocoladesaus eroverheen.
    • Garneer met poedersuiker, geroosterde hazelnoten of een toefje slagroom als extra decoratie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print