Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Profiteroles met chocoladesaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de soesjes:
125 ml water
50 g boter
1 eetlepel suiker
75 g bloem
2 eieren
Voor de vulling:
200 ml slagroom
1 eetlepel suiker
1 theelepel vanille-extract
Voor de chocoladesaus:
100 g pure chocolade
100 ml slagroom
1 eetlepel honing
(optioneel, voor extra glans)
Bereidingswijze:
Soesjes maken
Verwarm de oven voor op
200°C
en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit het water, boter en suiker in een steelpan tot de boter is gesmolten en het mengsel kookt.
Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de bloem toe. Roer krachtig tot een glad deeg ontstaat dat loslaat van de pan.
Laat het deeg 5 minuten afkoelen en voeg dan één voor één de eieren toe, terwijl je blijft roeren, tot het deeg glanzend en soepel is.
Schep het deeg in een spuitzak en spuit kleine hoopjes (ongeveer 3 cm doorsnede) op de bakplaat.
Bak de soesjes
20-25 minuten
tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat ze volledig afkoelen.
Vulling bereiden
Klop de slagroom met de suiker en het vanille-extract stijf.
Vul een spuitzak met de slagroom en vul de afgekoelde soesjes door een klein gaatje aan de onderkant te maken.
Chocoladesaus maken
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron.
Roer de slagroom en eventueel de honing door de gesmolten chocolade tot een gladde saus ontstaat.
Serveren
Stapel de profiteroles op een bord of schaal, en giet de warme chocoladesaus eroverheen.
Garneer met poedersuiker, geroosterde hazelnoten of een toefje slagroom als extra decoratie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email