Prosciutto met een vijgen-balsamico saus

Prosciutto met een vijgen-balsamico saus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 8 plakjes prosciutto
  • 4 verse vijgen, gehalveerd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
  • 50 g rucola
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Vijgen karamelliseren
  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de balsamicoazijn en honing toe. Roer goed.
  2. Leg de vijgen met de snijkant naar beneden in de pan en laat ze 3-5 minuten sudderen totdat ze licht gekaramelliseerd zijn. Haal de vijgen uit de pan en zet apart.
  3. Laat de balsamico-honingmix in de pan iets inkoken tot een stroperige saus.
2. Prosciutto bereiden
  1. Leg de plakjes prosciutto op een serveerschaal of individuele borden.
  2. Schik de gekaramelliseerde vijgen op de prosciutto.
3. Rucola toevoegen
  1. Meng de rucola met olijfolie, een snufje zout en peper. Verdeel de rucola rondom de prosciutto en vijgen.
4. Afwerken
  1. Besprenkel de vijgen en prosciutto met de ingedikte balsamico-honing saus.
  2. Garneer met verse tijmblaadjes en eventueel geroosterde pijnboompitten voor extra crunch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print