Broodjes (voor serveren, bijvoorbeeld hamburgerbroodjes)
Koolsalade (voor serveren)
Bereidingswijze:
Bereid de kruidenmix: Meng de bruine suiker, paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, zout en peper in een kom.
Kruid de varkensschouder: Wrijf de varkensschouder royaal in met de kruidenmix en zorg dat het vlees goed bedekt is.
Langzaam garen: Plaats de gekruide varkensschouder in een slowcooker of in een braadslee afgedekt met aluminiumfolie. Laat het vlees 6-8 uur langzaam garen op een lage temperatuur (ongeveer 120°C in de oven of de slowcookerstand op laag) tot het vlees gemakkelijk uit elkaar valt.
Trek het vlees uit elkaar: Haal het vlees uit de pan en trek het met twee vorken uit elkaar in draadjes (pulled pork).
Serveren: Serveer de pulled pork op een broodje met een scheutje barbecuesaus en een portie koolsalade. Je kunt het ook serveren met bijgerechten zoals frietjes of maïs.