Verwarm de oven voor: Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereid de quichebodem: Rol het bladerdeeg uit en bekleed een ingevette quichevorm. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bak deze blind (met bakpapier en bakbonen) gedurende 10 minuten.
Bak het spek: Bak de spekblokjes in een koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak de vulling: Klop de eieren los in een kom en voeg de slagroom, melk, zout, peper en nootmuskaat toe. Roer goed door.
Vul de quiche: Verdeel de gebakken spekblokjes en geraspte kaas over de voorgebakken bodem. Giet het eimengsel eroverheen.
Bakken: Bak de quiche 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling stevig is en de bovenkant goudbruin.
Serveren: Laat de quiche iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. Garneer met wat verse peterselie en serveer warm of op kamertemperatuur.
Dit gerecht is rijk en smaakvol, en de combinatie van romige vulling en knapperige korst maakt het een perfecte start van een Franse maaltijd.