Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Quinoa-salade met avocado en granaatappel
Ingrediënten voor 4 personen:
150 g quinoa
1 avocado
, in blokjes gesneden
100 g granaatappelpitjes
1 komkommer
, in kleine blokjes gesneden
100 g feta
, verkruimeld
2 eetlepels verse munt
, fijngehakt
2 eetlepels verse peterselie
, fijngehakt
1 handvol rucola
(optioneel)
Voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel honing
1/2 theelepel Dijonmosterd
Zout en peper
, naar smaak
Bereidingswijze:
Quinoa koken
Spoel de quinoa goed af onder koud water.
Kook de quinoa in een pan met licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking (meestal 10-15 minuten).
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Dressing maken
Meng in een kommetje de olijfolie, citroensap, honing, Dijonmosterd, zout en peper. Klop goed door elkaar.
Salade samenstellen
Doe de afgekoelde quinoa in een grote kom.
Voeg de avocado, granaatappelpitjes, komkommer, feta, munt, en peterselie toe.
Meng de dressing door de salade en schep voorzichtig om.
Serveren
Verdeel de salade over borden of serveerschalen.
Garneer met een handvol rucola (optioneel) en extra granaatappelpitjes voor een mooie presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email