Raapstelen-soep

Raapstelen-soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g raapstelen, gewassen en grof gehakt
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 50 ml slagroom (optioneel, voor een romige variant)
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse bieslook of peterselie, fijngehakt, voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Groenten voorbereiden
    • Verhit de olijfolie of boter in een soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
  2. Aardappelen koken
    • Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten mee.
    • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
    • Laat de aardappelen 10-12 minuten zachtjes koken, tot ze gaar zijn.
  3. Raapstelen toevoegen
    • Voeg de gehakte raapstelen toe aan de soep en laat ze 3-5 minuten meekoken, totdat ze zacht zijn.
  4. Pureren en afmaken
    • Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer de slagroom (indien gewenst) door de soep en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog kort door, maar laat niet koken.
  5. Serveren
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse bieslook of peterselie.
    • Serveer met knapperig brood of een toastje voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print