Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Raapstelen-soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g raapstelen
, gewassen en grof gehakt
2 middelgrote aardappelen
, geschild en in blokjes gesneden
1 sjalot
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
50 ml slagroom
(optioneel, voor een romige variant)
2 eetlepels olijfolie of boter
Zout en peper
, naar smaak
Verse bieslook of peterselie
, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
Groenten voorbereiden
Verhit de olijfolie of boter in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
Aardappelen koken
Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak deze 2-3 minuten mee.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de aardappelen 10-12 minuten zachtjes koken, tot ze gaar zijn.
Raapstelen toevoegen
Voeg de gehakte raapstelen toe aan de soep en laat ze 3-5 minuten meekoken, totdat ze zacht zijn.
Pureren en afmaken
Haal de soep van het vuur en pureer deze met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de slagroom (indien gewenst) door de soep en breng op smaak met zout en peper. Warm de soep nog kort door, maar laat niet koken.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse bieslook of peterselie.
Serveer met knapperig brood of een toastje voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email