Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Radijsbladsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
Het blad van 1 bosje radijzen (goed gewassen)
2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
150 ml room (of plantaardige room)
1 eetlepel olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Schijfjes radijs
Verse peterselie of bieslook
Een scheutje olijfolie of room
Bereiding:
Voorbereiden van de ingrediënten:
Snijd de radijsblaadjes grof en zorg dat ze goed gewassen zijn om zand te verwijderen.
Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Soepbasis koken:
Voeg de aardappelblokjes en groentebouillon toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
Radijsblaadjes toevoegen:
Voeg de radijsblaadjes toe en laat ze 2-3 minuten meekoken, totdat ze geslonken zijn.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de room erdoor en verwarm de soep nog even, maar laat niet koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met schijfjes radijs, verse kruiden en een scheutje olijfolie of room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email