Radijsjes met Kruidenboter

Radijsjes met Kruidenboter

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 bosje radijsjes (ongeveer 12-15 stuks)
  • 100 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl citroenrasp
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een klein snufje knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  1. Radijsjes voorbereiden:
    • Was de radijsjes goed en laat een stukje van het groen eraan zitten voor een mooie presentatie.
    • Snijd de worteltjes aan de onderkant weg en zet de radijsjes op een serveerschaal.
  2. Kruidenboter maken:
    • Doe de roomboter in een kom en voeg de fijngehakte bieslook, peterselie, citroenrasp, zout, en peper toe.
    • Meng alles goed door met een vork tot een romige kruidenboter. Voeg een klein snufje knoflookpoeder toe als je van een extra hartige smaak houdt.
  3. Presenteren:
    • Schep de kruidenboter in een klein schaaltje of maak er met twee lepels een mooie quenelle van.
    • Serveer de radijsjes naast de kruidenboter en gebruik ze als dip.
  4. Serveren:
    • Serveer direct als voorgerecht, bijgerecht of borrelhapje. Lekker met een glas frisse witte wijn of bruiswater met citroen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print