Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Raspberry Cheesecake Bars
Ingrediënten voor 12-16 porties:
Voor de bodem:
200 g
digestive koekjes of Graham crackers
75 g
ongezouten boter, gesmolten
2 eetlepels
suiker
Voor de cheesecakevulling:
500 g
roomkaas (op kamertemperatuur)
100 g
suiker
2 eieren
1 theelepel
vanille-extract
120 ml
zure room
Voor de frambozensaus:
150 g
verse of diepgevroren frambozen
2 eetlepels
suiker
1 theelepel
citroensap
Bereidingswijze:
1. De bodem voorbereiden:
Verwarm de oven voor op
175°C
en bekleed een bakvorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier.
Verkruimel de koekjes fijn in een keukenmachine of met een deegroller.
Meng de kruimels met de gesmolten boter en suiker tot het mengsel op nat zand lijkt.
Druk het mengsel stevig op de bodem van de bakvorm en bak het
8-10 minuten
in de oven. Laat afkoelen.
2. De frambozensaus maken:
Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpannetje.
Verwarm het mengsel op laag vuur en prak de frambozen met een vork. Laat het
5-7 minuten
pruttelen tot het iets is ingedikt.
Zeef de saus om de pitjes te verwijderen en zet apart om af te koelen.
3. De cheesecakevulling maken:
Klop de roomkaas met een mixer tot een gladde, luchtige massa.
Voeg de suiker toe en mix goed door.
Klop één voor één de eieren erdoor en voeg daarna het vanille-extract en de zure room toe. Meng tot een glad beslag.
4. De bars samenstellen:
Giet de cheesecakevulling op de afgekoelde koekjesbodem en strijk glad met een spatel.
Lepel kleine hoeveelheden van de frambozensaus over de vulling. Gebruik een tandenstoker of mes om een mooi
marmerpatroon
te maken.
Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende
30-35 minuten
. De randen moeten stevig zijn, maar het midden mag nog licht wiebelen.
5. Afkoelen en serveren:
Laat de cheesecake
volledig afkoelen
in de bakvorm. Zet hem daarna minimaal
2 uur
in de koelkast om stevig te worden.
Snijd de cheesecake in vierkante bars en garneer eventueel met verse frambozen en poedersuiker.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email