Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ratatouille
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de saus:
2 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 el tomatenpuree
1 tl Provençaalse kruiden
Zout en peper naar smaak
Voor de groenten:
2 courgettes, in dunne plakjes
1 aubergine, in dunne plakjes
3 tomaten, in dunne plakjes
1 rode paprika, in dunne reepjes
1 gele paprika, in dunne reepjes
2 el olijfolie
Voor garnering:
Verse tijm
Verse basilicum
Bereidingswijze:
Saus maken:
Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Provençaalse kruiden, zout en peper toe. Laat 10-15 minuten sudderen tot de saus indikt.
Giet de saus in een ronde ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.
Groenten voorbereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rangschik de groenten in overlappende lagen op de saus, afwisselend courgette, aubergine, tomaat en paprika in een spiraalvormig patroon.
Bakken:
Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en peper.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten.
Verwijder de folie en bak nog eens 10-15 minuten tot de groenten zacht zijn en licht gekarameliseerd.
Serveren:
Garneer met verse tijm en basilicum.
Serveer warm, eventueel met knapperig brood of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email