Ratatouille

Ratatouille

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de saus:
    • 2 el olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 1 el tomatenpuree
    • 1 tl Provençaalse kruiden
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de groenten:
    • 2 courgettes, in dunne plakjes
    • 1 aubergine, in dunne plakjes
    • 3 tomaten, in dunne plakjes
    • 1 rode paprika, in dunne reepjes
    • 1 gele paprika, in dunne reepjes
    • 2 el olijfolie
  • Voor garnering:
    • Verse tijm
    • Verse basilicum

Bereidingswijze:

  1. Saus maken:
    • Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
    • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, Provençaalse kruiden, zout en peper toe. Laat 10-15 minuten sudderen tot de saus indikt.
    • Giet de saus in een ronde ovenschaal en verdeel gelijkmatig over de bodem.
  2. Groenten voorbereiden:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Rangschik de groenten in overlappende lagen op de saus, afwisselend courgette, aubergine, tomaat en paprika in een spiraalvormig patroon.
  3. Bakken:
    • Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en peper.
    • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 40 minuten.
    • Verwijder de folie en bak nog eens 10-15 minuten tot de groenten zacht zijn en licht gekarameliseerd.
  4. Serveren:
    • Garneer met verse tijm en basilicum.
    • Serveer warm, eventueel met knapperig brood of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print