Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rauwe oesters met een sjalotvinaigrette
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de oesters:
12 verse oesters
, geopend (vraag de visboer om hulp als nodig)
Crushed ijs
of grof zeezout, voor serveren
1 citroen
, in partjes gesneden
Voor de sjalotvinaigrette:
1 kleine sjalot
, zeer fijngehakt
4 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel honing
1 eetlepel olijfolie
Snufje zout
Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Sjalotvinaigrette maken
Doe de fijngehakte sjalot in een klein kommetje.
Voeg de rode wijnazijn, honing, olijfolie, zout en peper toe.
Meng goed en laat de vinaigrette minimaal
10 minuten
rusten, zodat de smaken zich goed vermengen.
2. Oesters openen
Open de oesters voorzichtig met een oestermes. Zorg ervoor dat je het vlees intact laat en verwijder eventuele kleine stukjes schelp.
Laat de oesters in hun schelp liggen en plaats ze op crushed ijs of een laag grof zeezout, zodat ze stabiel blijven liggen.
3. Serveren
Besprenkel de oesters licht met de sjalotvinaigrette of serveer de vinaigrette ernaast in een klein kommetje.
Garneer de schaal met partjes citroen voor een extra frisse smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email