Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ravioli Gevuld met Fazant en Truffelolie
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de ravioli:
200 g bloem (tipo 00)
2 eieren
Snufje zout
Voor de vulling:
150 g fazantenvlees, fijngehakt
50 g ricotta
1 sjalot, fijngehakt
1 el boter
1 tl truffelolie
Zout en peper naar smaak
Voor de saus:
50 g boter
1 el truffelolie
2 el Parmezaanse kaas, geraspt
Voor serveren:
Extra Parmezaanse kaas, geschaafd
Verse microgroenten of peterselie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Raviolideeg maken:
Meng de bloem en een snufje zout in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
Kneed tot een soepel deeg, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
Vulling bereiden:
Verhit boter in een pan en fruit de sjalot tot glazig.
Voeg het fazantenvlees toe en bak tot het gaar is. Laat afkoelen.
Meng het gebakken fazantenvlees met ricotta, truffelolie, zout en peper tot een gladde vulling.
Ravioli maken:
Rol het deeg dun uit met een pastamachine of deegroller.
Leg kleine hoopjes vulling op het deeg, dek af met een tweede laag deeg en druk de randen goed aan.
Snijd de ravioli uit met een raviolivorm of een scherp mes.
Ravioli koken:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Kook de ravioli 3-4 minuten tot ze gaar zijn en naar boven drijven.
Saus bereiden:
Smelt boter in een pan op laag vuur en voeg truffelolie toe.
Voeg de gekookte ravioli toe en schep voorzichtig om, zodat ze bedekt zijn met de saus.
Serveren:
Leg de ravioli op borden.
Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, microgroenten en een scheutje extra truffelolie.
Serveer direct en geniet van dit elegante gerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email