Ravioli Gevuld met Fazant en Truffelolie

Ravioli Gevuld met Fazant en Truffelolie

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de ravioli:
    • 200 g bloem (tipo 00)
    • 2 eieren
    • Snufje zout
  • Voor de vulling:
    • 150 g fazantenvlees, fijngehakt
    • 50 g ricotta
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 el boter
    • 1 tl truffelolie
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de saus:
    • 50 g boter
    • 1 el truffelolie
    • 2 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • Voor serveren:
    • Extra Parmezaanse kaas, geschaafd
    • Verse microgroenten of peterselie
    • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Raviolideeg maken:
    • Meng de bloem en een snufje zout in een kom.
    • Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
    • Kneed tot een soepel deeg, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten.
  2. Vulling bereiden:
    • Verhit boter in een pan en fruit de sjalot tot glazig.
    • Voeg het fazantenvlees toe en bak tot het gaar is. Laat afkoelen.
    • Meng het gebakken fazantenvlees met ricotta, truffelolie, zout en peper tot een gladde vulling.
  3. Ravioli maken:
    • Rol het deeg dun uit met een pastamachine of deegroller.
    • Leg kleine hoopjes vulling op het deeg, dek af met een tweede laag deeg en druk de randen goed aan.
    • Snijd de ravioli uit met een raviolivorm of een scherp mes.
  4. Ravioli koken:
    • Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
    • Kook de ravioli 3-4 minuten tot ze gaar zijn en naar boven drijven.
  5. Saus bereiden:
    • Smelt boter in een pan op laag vuur en voeg truffelolie toe.
    • Voeg de gekookte ravioli toe en schep voorzichtig om, zodat ze bedekt zijn met de saus.
  6. Serveren:
    • Leg de ravioli op borden.
    • Garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, microgroenten en een scheutje extra truffelolie.
    • Serveer direct en geniet van dit elegante gerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print