Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rendang
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor het vlees:
1 kg runderstoofvlees (zoals sukade of riblappen), in blokjes van 3 cm
2 el plantaardige olie
Voor de kruidenpasta:
5 sjalotten, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels citroengras, alleen het witte deel, fijngehakt
3 cm verse gember, geraspt
3 cm verse galanga (laos), geraspt
5 gedroogde rode chilipepers, geweekt en fijngehakt
1 tl kurkumapoeder
Voor de saus:
400 ml kokosmelk
2 el tamarindepasta (of 1 el citroensap)
1 tl palmsuiker (of bruine suiker)
2 blaadjes daun salam (of laurierblad)
3 kaffir limoenblaadjes
1 kaneelstokje
Zout naar smaak
Voor garnering:
Gebakken sjalotjes
Verse koriander of peterselie
Gestoomde rijst om erbij te serveren
Bereidingswijze:
Kruidenpasta maken:
Doe alle ingrediƫnten voor de kruidenpasta in een keukenmachine en maal tot een gladde pasta. Voeg indien nodig een beetje water toe om te mengen.
Vlees aanbakken:
Verhit de olie in een grote braadpan of wok.
Bak het runderstoofvlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Sausbasis bereiden:
Voeg de kruidenpasta toe aan de pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot het aromatisch is.
Roer de kokosmelk, tamarindepasta, palmsuiker, daun salam, kaffir limoenblaadjes en het kaneelstokje erdoor.
Vlees toevoegen en sudderen:
Doe het gebakken vlees terug in de pan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag, dek af en laat 2-3 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.
Laat de saus inkoken tot het bijna volledig is opgenomen en het vlees donkerbruin en zacht is.
Serveren:
Verwijder de kruiden (kaneelstokje, limoen- en salambladeren).
Serveer de Rendang met gestoomde rijst en garneer met gebakken sjalotjes en koriander.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email