Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rilette van Zalm op Crostini
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de zalmrilette:
200 g
gerookte zalm (fijngesneden)
100 g
warmgerookte zalm (geplukt in stukjes)
100 g
roomkaas (zacht)
1 eetlepel
crème fraîche
1 eetlepel
citroensap
1 theelepel
citroenrasp
1 eetlepel
verse dille (fijngesneden)
Zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)
Voor de crostini:
1 stokbrood
of ciabatta
2 eetlepels
olijfolie
Snufje zout
Voor de garnering:
Verse dille
Citroenrasp
Versgemalen peper
Bereidingswijze
1. De crostini maken:
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Snijd het stokbrood of ciabatta in dunne plakjes van ongeveer
1 cm dik
.
Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie en een klein snufje zout.
Bak de crostini
8-10 minuten
in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze afkoelen.
2. De zalmrilette bereiden:
Meng in een kom de roomkaas, crème fraîche, citroensap, citroenrasp en fijngehakte dille tot een glad mengsel.
Voeg de gerookte zalm en warmgerookte zalm toe. Meng voorzichtig door elkaar zodat er nog wat structuur blijft.
Breng de rilette op smaak met zout en versgemalen peper.
3. De crostini beleggen:
Bestrijk de afgekoelde crostini royaal met de zalmrilette.
Garneer met een beetje verse dille, wat extra citroenrasp en een draai van de peper.
4. Serveren:
Leg de crostini mooi op een serveerplank of bord en serveer direct als voorgerecht of luxe borrelhapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email