Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Roggebrood met haring en appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 sneetjes roggebrood
2 dubbele haringfilets
, in stukjes gesneden
1 appel
(bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes of reepjes gesneden
1 eetlepel rode ui
, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel verse dille
, fijngehakt
Voor de dressing:
2 eetlepels zure room
1 theelepel mierikswortel
(optioneel)
1 theelepel citroensap
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Extra dille
, voor decoratie
Citroenschijfjes
Bereidingswijze:
1. Dressing maken
Meng in een kommetje de zure room, mierikswortel (indien gebruikt), citroensap, zout en peper. Zet apart.
2. Appel en haring voorbereiden
Snijd de appel in dunne plakjes of reepjes.
Snijd de haring in hapklare stukjes.
3. Roggebrood beleggen
Leg de sneetjes roggebrood op een serveerbord.
Bestrijk elk sneetje met een dun laagje van de zure roomdressing.
Verdeel de haringstukjes over de sneetjes, gevolgd door de appelreepjes.
4. Garneren
Strooi de fijngehakte rode ui, kappertjes en dille over de haring en appel.
Garneer met een klein takje dille en een partje citroen.
Serveren
Serveer direct als voorgerecht of borrelhapje. Het gerecht kan zowel koud als op kamertemperatuur worden geserveerd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email