Roggebrood met haring en appel

Roggebrood met haring en appel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 sneetjes roggebrood
  • 2 dubbele haringfilets, in stukjes gesneden
  • 1 appel (bij voorkeur Granny Smith), in dunne plakjes of reepjes gesneden
  • 1 eetlepel rode ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
Voor de dressing:
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 theelepel mierikswortel (optioneel)
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Extra dille, voor decoratie
  • Citroenschijfjes

Bereidingswijze:

1. Dressing maken
  1. Meng in een kommetje de zure room, mierikswortel (indien gebruikt), citroensap, zout en peper. Zet apart.
2. Appel en haring voorbereiden
  1. Snijd de appel in dunne plakjes of reepjes.
  2. Snijd de haring in hapklare stukjes.
3. Roggebrood beleggen
  1. Leg de sneetjes roggebrood op een serveerbord.
  2. Bestrijk elk sneetje met een dun laagje van de zure roomdressing.
  3. Verdeel de haringstukjes over de sneetjes, gevolgd door de appelreepjes.
4. Garneren
  1. Strooi de fijngehakte rode ui, kappertjes en dille over de haring en appel.
  2. Garneer met een klein takje dille en een partje citroen.

Serveren

  • Serveer direct als voorgerecht of borrelhapje. Het gerecht kan zowel koud als op kamertemperatuur worden geserveerd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print