Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rokerige Paprika-Tomatensoep
Ingrediënten voor 4 personen:
3 rode paprika’s
5 rijpe tomaten
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel suiker (optioneel, voor balans)
Zout en peper naar smaak
Garnering: crème fraîche, verse basilicum en croutons (optioneel)
Bereiding:
Paprika’s roosteren:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Rooster ze 20-25 minuten, tot de schil zwart begint te blakeren.
Doe de geroosterde paprika’s in een kom, dek af met plasticfolie en laat ze 10 minuten stomen. Verwijder daarna de schil.
Tomaten voorbereiden:
Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze 30 seconden in kokend water.
Spoel direct af met koud water en verwijder de schil.
Snijd de tomaten in stukken.
Soepbasis maken:
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de geroosterde paprika’s en tomaten toe en roer goed door.
Bouillon toevoegen:
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich goed vermengen.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche, verse basilicum en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email