Rokerige Paprika-Tomatensoep

Rokerige Paprika-Tomatensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 rode paprika’s
  • 5 rijpe tomaten
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker (optioneel, voor balans)
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering: crème fraîche, verse basilicum en croutons (optioneel)

Bereiding:

  1. Paprika’s roosteren:
    • Verwarm de oven voor op 220°C.
    • Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg ze met de snijkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    • Rooster ze 20-25 minuten, tot de schil zwart begint te blakeren.
    • Doe de geroosterde paprika’s in een kom, dek af met plasticfolie en laat ze 10 minuten stomen. Verwijder daarna de schil.
  2. Tomaten voorbereiden:
    • Snijd een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze 30 seconden in kokend water.
    • Spoel direct af met koud water en verwijder de schil.
    • Snijd de tomaten in stukken.
  3. Soepbasis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
    • Voeg de tomatenpuree en gerookt paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee.
    • Voeg de geroosterde paprika’s en tomaten toe en roer goed door.
  4. Bouillon toevoegen:
    • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich goed vermengen.
  5. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met een lepel crème fraîche, verse basilicum en croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print