Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Romige Broccolisoep met Cheddar
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g
broccoli (in roosjes, stronk in stukjes)
1 ui
(gesnipperd)
2 teentjes knoflook
(fijngesneden)
1 aardappel
(in blokjes gesneden, voor binding)
1 liter
groentebouillon
200 ml
slagroom
100 g
geraspte cheddar kaas
1 eetlepel
olijfolie of boter
Zout en versgemalen peper
1 theelepel
citroensap (optioneel)
Voor de garnering:
Extra geraspte cheddar
Verse peterselie (fijngesneden)
Krokante croutons
Bereidingswijze
1. De soepbasis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze
3-4 minuten
tot hij zacht is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog
1 minuut
mee.
2. De groenten koken:
Voeg de broccoli en blokjes aardappel toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep
15-20 minuten
zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
3. De soep pureren:
Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
Roer de slagroom en de geraspte cheddar kaas door de soep tot de kaas volledig gesmolten is.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje citroensap voor extra frisheid.
4. Serveren:
Schep de romige broccolisoep in kommen.
Garneer met extra geraspte cheddar, krokante croutons en fijngehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email