Rookvleesrolletjes gevuld met roomkaas en rucola

Rookvleesrolletjes gevuld met roomkaas en rucola

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 plakjes rookvlees
  • 100 g roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 handje rucola
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse bieslook, voor decoratie
  • Zwarte peper, voor een finishing touch

Bereidingswijze:

1. Roomkaasvulling maken
  1. Meng de roomkaas met de fijngehakte bieslook, mosterd, zout en peper in een kom. Roer tot een gladde en smeuïge massa.
2. Rolletjes vullen
  1. Leg een plakje rookvlees op een werkblad.
  2. Bestrijk het plakje met een dun laagje van het roomkaasmengsel.
  3. Leg een paar blaadjes rucola in het midden van het plakje rookvlees.
  4. Rol het plakje stevig op tot een rolletje.
3. Serveren
  1. Plaats de rolletjes op een serveerschaal.
  2. Garneer met een beetje verse bieslook en een snufje zwarte peper voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print