Rookvleesrolletjes met Mosterdsaus

Rookvleesrolletjes met Mosterdsaus

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

Voor de rolletjes:

  • 12 plakjes rookvlees
  • 6 augurken (kleine maat, gehalveerd)
  • 50 g roomkaas (naturel of met kruiden)

Voor de mosterdsaus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor garnering:

  • Verse bieslook of peterselie
  • Optioneel: een snufje paprikapoeder

Bereidingswijze

1. Mosterdsaus maken

  1. Meng in een kom de mayonaise, grove mosterd, honing, citroensap, zout en peper.
  2. Roer goed door tot een gladde saus. Zet apart in de koelkast.

2. Rolletjes maken

  1. Bestrijk elk plakje rookvlees met een dun laagje roomkaas.
  2. Leg een halve augurk aan het uiteinde van het plakje rookvlees.
  3. Rol het rookvlees strak om de augurk heen. Zet vast met een cocktailprikker.

3. Serveren

  1. Schik de rookvleesrolletjes op een mooie schaal.
  2. Besprenkel de rolletjes licht met de mosterdsaus of serveer de saus apart in een klein schaaltje.
  3. Garneer met een takje peterselie of wat fijngehakte bieslook. Optioneel kun je een snufje paprikapoeder over de rolletjes strooien voor kleur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print