Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rookvleesrolletjes met Mosterdsaus
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
Voor de rolletjes:
12 plakjes rookvlees
6 augurken (kleine maat, gehalveerd)
50 g roomkaas (naturel of met kruiden)
Voor de mosterdsaus:
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel grove mosterd
1 theelepel honing
1 theelepel citroensap
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
Verse bieslook of peterselie
Optioneel: een snufje paprikapoeder
Bereidingswijze
1.
Mosterdsaus maken
Meng in een kom de mayonaise, grove mosterd, honing, citroensap, zout en peper.
Roer goed door tot een gladde saus. Zet apart in de koelkast.
2.
Rolletjes maken
Bestrijk elk plakje rookvlees met een dun laagje roomkaas.
Leg een halve augurk aan het uiteinde van het plakje rookvlees.
Rol het rookvlees strak om de augurk heen. Zet vast met een cocktailprikker.
3.
Serveren
Schik de rookvleesrolletjes op een mooie schaal.
Besprenkel de rolletjes licht met de mosterdsaus of serveer de saus apart in een klein schaaltje.
Garneer met een takje peterselie of wat fijngehakte bieslook. Optioneel kun je een snufje paprikapoeder over de rolletjes strooien voor kleur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email