2 gelatineblaadjes of 1,5 tl agar-agar (voor een vegetarische versie)
1 tl vanille-extract
Voor de Pruimencompote:
4 rijpe pruimen, ontpit en in stukjes gesneden
3 el suiker
1 el citroensap
1 el water
1/2 tl kaneel (optioneel)
Voor de Garnering:
Verse takjes rozemarijn
Honing, voor extra drizzling
Bereidingswijze
Panna Cotta Basis Maken
Week de gelatineblaadjes in koud water (indien agar-agar wordt gebruikt, sla deze stap over).
Verwarm de slagroom, melk, honing en rozemarijntakjes in een steelpan op laag vuur. Laat het mengsel 5-10 minuten trekken, zonder het te laten koken. Haal de rozemarijntakjes eruit.
Voeg de uitgeknepen gelatine toe (of agar-agar, volgens verpakking) en roer goed tot opgelost. Voeg het vanille-extract toe.
Afkoelen en Opstijven
Giet het mengsel in glaasjes of vormpjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Pruimencompote Bereiden
Doe de pruimen, suiker, citroensap, water en kaneel in een pan. Kook dit op laag vuur gedurende 10-15 minuten tot de pruimen zacht zijn en de compote licht ingedikt is. Laat afkoelen.
Serveren
Lepel de pruimencompote over de opgestijfde panna cotta. Garneer met een takje rozemarijn en een drizzel honing. Serveer direct.