Rozemarijn-Honing Panna Cotta met Pruimencompote

Rozemarijn-Honing Panna Cotta met Pruimencompote

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Panna Cotta:
  • 400 ml slagroom
  • 100 ml volle melk
  • 3 el honing (meer naar smaak)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 gelatineblaadjes of 1,5 tl agar-agar (voor een vegetarische versie)
  • 1 tl vanille-extract
Voor de Pruimencompote:
  • 4 rijpe pruimen, ontpit en in stukjes gesneden
  • 3 el suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el water
  • 1/2 tl kaneel (optioneel)
Voor de Garnering:
  • Verse takjes rozemarijn
  • Honing, voor extra drizzling

Bereidingswijze

  1. Panna Cotta Basis Maken
    • Week de gelatineblaadjes in koud water (indien agar-agar wordt gebruikt, sla deze stap over).
    • Verwarm de slagroom, melk, honing en rozemarijntakjes in een steelpan op laag vuur. Laat het mengsel 5-10 minuten trekken, zonder het te laten koken. Haal de rozemarijntakjes eruit.
    • Voeg de uitgeknepen gelatine toe (of agar-agar, volgens verpakking) en roer goed tot opgelost. Voeg het vanille-extract toe.
  2. Afkoelen en Opstijven
    • Giet het mengsel in glaasjes of vormpjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  3. Pruimencompote Bereiden
    • Doe de pruimen, suiker, citroensap, water en kaneel in een pan. Kook dit op laag vuur gedurende 10-15 minuten tot de pruimen zacht zijn en de compote licht ingedikt is. Laat afkoelen.
  4. Serveren
    • Lepel de pruimencompote over de opgestijfde panna cotta. Garneer met een takje rozemarijn en een drizzel honing. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print